19ª Sant Silvestre a Vilanova del Camí- Guillem Carner i Anna Noguera del CAI Petromiralles, guanyadors absoluts


La Sant Silvestre encara creix i frega els 800 participants. Novament tarda de festa esportiva la que es va poder viure diumenge passat a la vilanovina Plaça del mercat.

792 atletes de tota edat i condició, nou rècord de participació, s’hi aplegaren per participar en la 19a edició de la cursa de Sant Silvestre. Un total de 187 finalitzaren la prova de 2’5 km i 605 la de 5km.

Guillem Carner, del CAI Petromiralles amb un temps de 15’47” i Anna Noguera, també del C.A. Igualada Petromiralles, 28ª general amb 18’18”, foren els guanyadors absoluts de la prova dels 5Km. En categoria masculina Albert Moreno, del CAI TriatlóPetromiralles, fou segon amb 15’50” i Josep Martinez, també del CAI Triatló Petromiralles, tercer amb un crono de 16’21”.

En fèmines la segona i tercera classificades foren Èlia Ibarra, també del CAI Petromiralles, 57ª general amb19’17” i Aïda Solà – CAI Triatló Petromiralles – 60ª amb19’22”, respectivament.

En la cursa infantil de 2,5 km. els vencedors foren Amanuel Royo – Wolayta Power -, amb un crono de 8’39” seguit de Carla Bisbal, del CAI Petromiralles/Dental Igualada, 2ª general i guanyadora absoluta fem. amb 8’45”. Nil Alonso – CE.R.RocaRunning -era 3r general amb  8’54”. Mohamed Ayyad del CAI Petromiralles, era 4t. general amb 9’05”, entrant 5è general Jan Claramunt amb 9’14”. La 2ª fem. i 8ª gral. era Andrea Gil, també del CAI Petromiralles, amb 9’40”,  seguida de Carlota Mollà – CAI Petromiralles -, 3ª fem. i 14ª gral. amb 9’50”.

La festa començà al punt de les 17,10 h. de la tarda, moment en que els jutges donaven el tret de sortida de la prova Infantil, de 2’5 km de recorregut.

Però el ple es feu al voltant de les 18h quan més de 605 atletes es posicionaven darrere l’arc de sortida, per prendre part en la darrera prova atlètica de l’any. Novament i malgrat el fred, el bon humor i el to de festa eren ben presents entre els participants i el nombrós públic.

Atletes a títol individual, però també nombroses parelles, equips, col·lectius i famílies. Festa de color, de somriures, de disfresses. Tarda d’emocions i de reptes per acomiadar l’any tot fent esport.

Al punt de les 19h i amb els resultats llistats i en cartellera, es procedí a l’entrega de premis. Hi foren presents el regidor d’Esports Camilo Grados, Francisco Palacios regidor de Promoció Econòmica, Sílvia Càceres regidora de S. Socials i Imma González, regidora de Cultura, acompanyats pel president del CAI, Lluís Cañamares.

Es repartiren les tradicionals paneres i lots de cap d’any patrocinats per Blautec, Pintures Godoy, Metal·listeria J.Prieto i Fusteria Abad, entre els tres primers classificats del podi absolut masculí i femení.

També foren premiats els tres atletes més ràpids de cada categoria, amb la tradicional coca de cap d’any i els participants més veterans, Ernest Compte i Dolors Pujabet, premiats amb dues ampolles de cava.

Enguany el premi esperit nadalenc recaigué en una ‘comparsa’ simpàtica: El Raïm de Cap d’Any,  que rebé de bon grat el regal que patrocinava B. Gallardo, a més d’un accèssit per a la parella de Papa Noels Blanc i Blaus. Els raïms varen donar un toc festiu a l’entrega tot anticipant les campanades de cap d’any d’una forma prou original.

Esports Vilanova, organitzador de la prova, agraí un any més, en nom de l’Ajuntament, la col·laboració i implicació de tot l’equip de voluntaris i treballadors, així com el suport de Diputació de Barcelona, del CAI Petromiralles, de Joc Net, Super Mas i de tots els patrocinadors que la fan possible.
REDACCIÓ –