37ª Cursa Popular d’Igualada – Entrevista a la guanyadora absoluta femenina

Paula Blasco Mateu – 2000 – C.A. Igualada/IES Alexandre de Riquer

Aquesta ha estat la 5ª victòria absoluta consecutiva de la jove atleta Cadet del C.A. Igualada Petromiralles, i alumna de l’IES Alexandre de Riquer de Calaf. Enguany ha assolit el triomf en la prova amb un bon registre de 20’24”, seguida de la seva companya Èlia Ibarra -CAI Petromiralles- 2ª absoluta i 55ª general amb 20’52”, de Carlota Díaz-Guerra -CER.Roca Running-, 3ª absoluta fem. i 58ª general amb 20’53”, entrant 4ª i 65ª general Judit Ibarra -CAI Petromiralles- amb 21’07”, i 5ª i 69ª general Marcel·la Solé -CAI Petromiralles- amb 21’10”, entre els 2.336 atletes classificats en la prova gran. Un total de 4.125 atletes globals entre les 2 curses, establiren un nou rècord de participació en la prova igualadina.

Parlem amb Paula Blasco un cop ha finalitzat la cursa, a l’espera de recollir el guardó corresponent:
P – Com has vist aquesta nova victòria, la 5ª, en la Cursa Popular igualadina?
R – Doncs la veritat es que la cursa m’ha anat bastant bé, malgrat el “flato” que he patit al final, tenint en compte que els 5 km. no son la meva prova habitual, però he aguantat bastant bé.

Paula Blasco ha assolit ja importants éxits en la seva trajectòria atlètica, proclamar-se enguany Campiones d’Espanya Cadet de Cros per clubs amb el CAI, sots campiona d’Espanya en 1.000 m. 11. a Valladolid, i 3.eres. al Camp. d’Espanya Cadet de Cros CSD junt amb l’Èlia Ibarra, competint amb la Selecció Catalana a Guadalajara. Ens diu que els objectius en Cros es centraran en l’autonòmic i l’estatal de Cros:

R – Participarem inicialment al Campionat de Catalunya de Cros, cercant la classificació per als estatals. Tenim un bon equip, amb noves incorporacions, i intentarem repetir la participació al Campionat d’Espanya, ara en categ. Juvenil. L’any passat la victòria va ser una sorpresa, doncs no ens esperàvem que guanyaríem.

P – Quins seran els teus objectius de cara a la propera temporada 2015/16?
R – Bé, començaré amb el Cros, i pel que fa a les proves i campionats de Pista Coberta i aire lliure, participaré segurament en els 1.500 m.llisos, també faré algún 800, i probablement algún 3.000 m.ll.. Posteriorment, en la temporada a l’aire lliure, segurament faré els 2.000 m. Obsta- cles com a última alternativa, proves pendents d’acabar de concretar amb el meu entrenador Sergi Badet.

P – Quines proves penses disputar en un proper futur?
R – Enguany, amb el canvi de categoría pujaré als 1.500 m.ll., que ja es una distància absoluta, i segurament em centraré en els propers temps en proves de mitja distància com les que hem comentat.

Ens acomiadem de la Paula, tot desitjant-li sort i que segueixin els èxits de cara a la temporada que es a punt d’iniciar, en que serà atleta Juvenil de 1r. any.