37ª Cursa Popular d’Igualada – Entrevista al guanyador absolut masculí

Albert Moreno Molins -1990– C.A. Igualada Triatló Petromiralles

El triatleta del C.A. Igualada Triatló Petromiralles Albert Moreno, assolia diumenge el seu 1r triomf absolut en la prova igualadina, després d’un parèntesi de bastants anys sense córrer-la. Un total de 4.125 atletes classificats entre ambdues curses, 2.336 en la prova gran i 1.789 en la cursa reservada als mes petits i acompanyants, van establir un nou rècord de participació.

Albert Moreno va assolir el triomf enguany amb un bon registre de 16’40”. El van seguir en meta el Juvenil Guillem Carner – C.A. Igualada Petromiralles – 2.n. amb 17’08”, superant al sprint al Daniel Baraldés – CAI Triatló Petromiralles – 3.er. amb 17’08”. Era 4t Sergi Solé – CER. Roca Running – amb 17’52”, i 5è José Daniel Morales – C.A. Igualada Petromiralles – amb 17’55”.

Parlem amb l’Albert, poc abans de rebre el guardó per la seva 1ª victòria absoluta en la cursa.

P – Com valores aquesta 1ª victòria teva en la Cursa Popular igualadina?
R – Bé, era el meu retorn a la prova després d’un parèntesi de varis anys, aprofitant que torno a córrer amb el CAI, i era una bona oportunitat per córrer ací a casa. Tot i que son ritmes de cursa bastant ràpids per a mi, que faig Triatlons de mitja distància, m’he trobat bé i còmode, i sempre es divertit córrer la cursa de casa.

P – Actualment et centres en la Triatló, i darrerament has participat en una prova duríssima com és l’Ironman. Com es poden compaginar proves de característiques tant diferents?
R – Si, bé, al final les Triatló que faig jo de mitja distància, son proves de 4 hores en les que vas al màxim, i en canvi, la incursió que vaig fer per provar l’Ironman es més de supervivència, i tot i que no sem va donar bé, però es una lliçó que serà bona de cara a compaginar futures participacions en ambdues distàncies.

P – L’Albert ha assolit enguany fer-se un lloc entre els millors especialistes internacionals del Triatló, com ho prova el seu 10è lloc al Campionat del Mon de Triatló de mitja distància. Ara es a punt de tancar la temporada present, en la que les lesions l’han obligat a estar 4 mesos sense competir. Li resten un mig Ironman a Sardenya, aquesta propera setmana, i el 20 de Novembre tancarà la seva participació a Bahrein.
R – L’any anterior vaig ser 15è al Mundial, i enguany he assolit aquest 10è lloc, molt important de cara als sponsors i a tot, en una prova d’alt nivell, en la que el guanyador va ser el posteriorment campió mundial a Hawai, i el 3r era campió olímpic de Triatló, entre altres. El mes de Gener començaré la nova temporada, en la que espero que em respectin les lesions, i poder millorar els resultats de la temporada actual.

Ens acomiadem de l’Albert, i li desitgem molta sort i èxits en aquesta propera temporada que començarà el mes de gener.