Ariadna Ramos -CAI Petromiralles- 5ª en Triple Salt, als Campionats d’Espanya Absoluts d’Alcobendas

L’atleta del C.A. Igualada Petromiralles  Ariadna Ramos, va assolir una brillant 5ª posició en la prova del Triple Salt, corresponent als 94.ens. Campionats d’Espanya Absoluts, disputats en doble Jornada de dissabte i diumenge el passat cap de setmana al Poliesportiu José Caballero d’Alcobendas (Madrid).

Les proves comptaren amb la participació de les primeres figures estatals, en esser selectives per decidir l’equip estatal que participarà als Campionats d’Europa de Zurich dels propers dies 12 al 17 d’Agost. Uns 700 atletes estatals competiren a Alcobendas, amb la transmissió en directe del canal esportiu de RTVE  Teledeporte.

Hi participaren 5 atletes del CAI Petromiralles, sobresortint l’actuació de la saltadora vilanovina de categoria Promesa Ariadna Ramos, assolint una brillant 5.ª posició – plaça de finalista – en la prova del Triple Salt, amb un millor intent de 12,94 m., primera atleta catalana superant a Dèbora Calveras – F.C. Barcelona -, 6ª amb el mateix registre, en una magnífica actuació de l’anoienca.  La prova va ser dominada per l’atleta del València Terra i Mar  Ruth M.ª Ndoumbe, amb un millor intent de 14,15 m..

El saltador igualadí de categoria Junior Marc Sànchez, va assolir igualment plaça de finalista, amb una gran 8.ª posició en el Salt d’Alçada, amb un millor intent de 2,05 m., segon atleta català classificat, també en una gran actuació, en el seu debut als campionats estatals absoluts aire lliure.  La prova va ser dominada per l’atleta del Playas de Castellón Miguel Angel Sancho,  amb un millor intent de 2,22 m..

El fondista Iván Zarco va assolir novament l’onzena posició estatal absoluta en la prova dels 5.000 m.llisos, amb un registre de 15’05"24, cursa dominada per Antonio Abadía – Scorpio-71 – amb 13’48"69, entre destacats especialistes del fons estatal.

La saltadora de categ. Juvenil Sheila García, era 13ª en Salt de Llargada amb 5,36 m., en el seu debut als Camp. d’Espanya absoluts, prova dominada per Mª del Mar Jover – València Terra i Mar – amb 6,59 m.

El velocista  del CAI  Eduard Viles, no va poder participar per molèsties físiques en la final dels 100 m.llisos, quan era un dels clars aspirants a les medalles, prova dominada per l’atleta del F.C. Barcelona Adrià Burriel, campió estatal amb 10"34, per davant de Sergio Ruiz – J.A. Sabadell – Argent amb 10"46, i de Rubén Pros – F.C. Barcelona – Bronze amb 10"64.  Eduard Viles era anteriorment 2n en la s/. sèrie classificatòria amb  10"77, i entrava també 2n en la 2ª s/f. dels 100 m.llisos, amb 10"64, obtenint la plaça per la final que no va poder córrer, per prevenir-lo del risc de lesió als isquiotibials de cara a la seva participació als Europeus de Zurich.

En el decurs dels Campionats, es van assolir diverses millors marques espanyoles de l’any, sobresortint el rècord estatal absolut fem. en 10.000 m. marxa de Julia Takacs – Playas de Castellón – amb 42’23"37, i els 21,07 m. en llançament del Pes assolits pel malagueny Borja Vivas, i 2 nous Rècords de Catalunya per a Jordi Sànchez – F.C. Barcelona – , amb 73,88 m. en Javelina, i per a Robert Díez – Huracan Fent Camí – amb 50"37 en 400 m. tanques.