ATLETISME – 20ª Sant Silvestre a Vilanova del Camí- Albert Moreno i Anna Torras,del CAI Petromiralles, guanyadors absoluts

La Sant Silvestre frega novament els 800 participants. Novament tarda de festa esportiva la que es va poder viure dilluns passat a la vilanovina Plaça del mercat.

765 atletes de tota edat i condició, s’hi aplegaren per participar en la cursa de Sant Silvestre de Vilanova del Camí, que enguany arribava al 20è aniversari. Un total de 144 finalitzaren la prova de 2’250 km i 621 la de 5km.

El triatleta del CAI Triatló Petromiralles Albert Moreno, amb un temps de 15’02” i Anna Torras, també del C.A. Igualada Petromiralles, 50ª general amb 18’47”, foren els guanyadors absoluts de la prova dels 5Km. En categoria masculina Guillem Carner, del CAI Petromiralles, fou segon amb 15’22” i Sergi Carrero, del CAI Triatló Petromiralles, tercer amb un crono de 15’51”. Entrava 4t Sergi Vergés – Avinent Manresa – amb 16’01”, i 5è Joan Rosich – C.A. Sta. Coloma de Queralt – amb 16’05”.

En fèmines la segona classificada va ser Marta Llagostera, també del CAI Petromiralles, 63ª general amb19’16” i 3ª i 72ª Júlia Solé – CAI Petromiralles –  amb 19’31”. Era 4ª i 76ª Francina González – CAI Triatló Petromiralles – amb 19’36”, i 5ª i 83ª gral. Paula Blasco – CAI Petromiralles – amb 19’45”.

En la cursa infantil de 2,250 km. es va imposar l’atleta Sub-16 del CAI Petromiralles Carla Bisbal, amb un crono de 8’34” seguida del 1er classif. masculí, Paulos Royo – A.J. Alcalá -, 2n general amb 8’59”, entrant 3er gral. Hamza Zeroual – García Lorca/CAI- amb  9’13”. Aya Boulbayem -CAI Petromiralles -, era la 2ª fem. i 4ª general amb 9’28”, entrant 5è general Outmane El Aggari -CAI- amb 9’34”, i 6è gral. Roger Vergés – Avinent Manresa – amb 9’35”.

La 3ª fem. i 8ª gral. era Laia Alonso, també del CAI Petromiralles, amb 9’41”, seguida de Mar Garbin – Indep. -, 4ª fem. i 14ª gral. amb 10’04”, entrant 5ª fem. i 16ª gral. María Pomés – CAI Triatló Petromiralles – amb 10’16”.

La festa començà al punt de les 17,10 h. de la tarda, moment en que els jutges donaven el tret de sortida de la prova Infantil, de 2’250 km de recorregut.

Però el ple es feu al voltant de les 18h quan més de 621 atletes es posicionaven darrere l’arc de sortida, per prendre part en la darrera prova atlètica de l’any. Novament i malgrat el fred, el bon humor i el to de festa eren ben presents entre els participants i el nombrós públic.

Atletes a títol individual, però també nombroses parelles, equips, col·lectius i famílies. Festa de color, de somriures, de disfresses. Tarda d’emocions i de reptes per acomiadar l’any tot fent esport.

Poc després de les 19h i amb els resultats llistats i en cartellera, es procedí a l’entrega de premis. Hi foren presents l’Alcaldessa de Vilanova Noemí Trucharte, el regidor d’Esports Camilo Grados, Francisco Palacios, Tinent d’Alcalde, Sílvia Càceres regidora de Serv. Socials, Meritxell Humbert, regidora d’ERC -, Eva Vadillo, regidora d’Ensenyament, Imma González, regidora de Cultura, Lluís Perea, regidor de Vilanova 365, acompanyats pel president del CAI, Lluís Cañamares, i pel vice-president Francesc Carricondo.

Es repartiren les tradicionals paneres i lots de cap d’any patrocinats per Blautec, Pintures Godoy, Metal·listeria J.Prieto i Fusteria Abad, entre els tres primers classificats del podi absolut masculí i femení.

També foren premiats els tres atletes més ràpids de cada categoria, amb la tradicional coca de cap d’any i els participants més veterans, Ernest Compte i Dolors Pujabet, premiats amb dues ampolles de cava.

Enguany el premi esperit nadalenc recaigué en una ‘comparsa’ simpàtica: la de la familia Cervera, disfressats de boles de la Grossa, que reberen de bon grat el regal que patrocinava B. Gallardo, prèvia representació del sorteig d’una forma ben original.

Esports Vilanova, organitzador de la prova, agraí un any més, en nom de l’Ajuntament, la col·laboració i implicació de tot l’equip de voluntaris i treballadors, així com el suport de Diputació de Barcelona, del CAI Petromiralles, de Joc Net, de Super Mas i de tots els patrocinadors que la fan possible.

REDACCIÓ –