ATLETISME – Albert Moreno – CAI Triatló Petromiralles – i Anna Noguera -CAI Triatló Petromiralles -, guanyadors de la 40ª Cursa Popular d’Igualada

 

Diumenge passat al matí, un total de 4.427 atletes participaren en la 40ª edició de la Cursa  Popular d’Igualada, que com es habitual, va comptar amb l’organització del Departament d’Esports de l’Ajuntament igualadí, en col·laboració amb el Consell Esportiu d’Anoia, i també amb el suport de la Diputació de Barcelona  i de la Secretaría General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de BBVA – Creant oportunitats, essent l’acte inaugural dels 67ens. Jocs Escolars de l’Anoia, i un nou acte de la candidatura d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019.

 

Enguany la cursa repetia el recorregut estrenat l’any anterior, amb sortida i arribada al Parc Central d’Igualada. Hi ho va fer amb un bon index de participació, amb un total de 4.427 atletes: 2.334 atletes es classificaren en la prova gran, sobre els 5.000 m. aproximats del recorregut A, mentre que 2.093 ho feren en la cursa B, reservada als mes petits i acompanyants (no competitiva), de 1.600 m. aproximats de recorregut.

El triatleta igualadí del C.A. Igualada Triatló Petromiralles Albert Moreno  repetía el  triomf  absolut en la cursa, imposant-se amb un “crono” de 15’32”6, seguit del Promesa del CAI Petromiralles Guillem Carner, 2.n. absolut amb 16’11”, i era 3er Jordi Fernàndez – Esportiu Penedès,  amb 16’24”.

En femenines, la prova va esser guanyada per la triatleta del C.A. Igualada Triatló Petromiralles Anna Noguera, 17ª gral. amb 17’51”, entrant 2.ª fem. absoluta i 44ª gral. la Infantil Carla Bisbal – IES Pere Vives / CAI Petromiralles -, amb 19’07”, i era  3ª fem. i 71ª gral. la Cadet del  CAI Petromiralles/Academia Igualada Júlia Solé, amb 19’59”.

El premi reservat a l’escola amb més participació va ser per al Col·legi Maristes Igualada,  rebent els 175 €. en material esportiu, seguits de l’Escola Pía, amb un premi de 125 €. en material esportiu, i de l’Academia Igualada, amb un premi de 75 €. en material esportiu, mentre que el premi de 175€. en material esportiu a l’escola amb major percentatge de participació en relació al nombre total d’alumnes matriculats, va ser per a l’escola Mowgli.   També Johnny Acevedo, en representació de la firma Aquasos  va lliurar un xec de 2.213,50 Euros a la C.C. ONG, ajut destinat a la construcció d’un centre educatiu per als nens d’aquella entitat a Toucar – Senegal -, quantitat assolida amb la donació de 0,50 Euros per cada participant en la cursa igualadina.

Efectuaren el repartiment de Premis i Trofeus de la Cursa al Parc Central Rosa Mª Plassa – Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada – , Fermí Capdevila, regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament igualadí, Carme Riera, regidora d’Acció Social, Igualtat i Joventut, Samir Samini, Director de Zona de BBVA, Miguel Navas, Gerent de Carrefour Igualada i Lluís Cañamares, President del C.A. Igualada.

La prova va comptar amb la colaboració del C.A. Igualada, Aigua de Rigat, Cal Font Welness Centre, Tuga Active Wear, Carrefour Igualada, Stikets, Tres Unces, Esquaix Igualada, Animan’s Grup, l’equipament Juvenil la Kaserna i la Universitat de Lleida.

– Redacció –