ATLETISME – El CAI Petromiralles va portar la Flama del Canigó a Montserrat

Dimarts passat, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va  fer un any més el recorregut Igualada – Montserrat, per portar la Flama del Canigó al Monestir benedictí, unint així el Canigó amb Montserrat passant per Igualada, en un fet molt carregat de simbología.  Enguany ha estat un any excepcional i per tant, tan el recorregut de Coll d’Ares fins a Igualada com el d’Igualada fins a Montserrat no han pogut fer-se mitjançant curses de relleus com és habitual, però no s’ha volgut perdre la tradició i la flama ha arribat igualment a Igualada i ha estat repartida a tots els pobles i entitats de la comarca que ho han desitjat, això si, amb rigorosa cita prèvia per evitar aglomeracions. De la mateixa manera la portada de la flama des d’Igualada fins al monestir de Montserrat s’ha realitzat per un grup reduït de representants del Club Atlètic Igualada què s’han desplaçat al monestir amb vehicles particulars, fent parada a Castellolí per lliurar com es tradicional el foc a la població, i arribant a 2/4 de 8 del vespre a Montserrat, on enguany no s’ha encès cap foguera ni s’ha celebrat la festa popular tradicional.

Un cop arribats a Montserrat, els membres del CAI foren rebuts a l’atri de la basílica pel Pare Abat acompanyat d’una representació de la Comunitat Benedictina, per l’alcalde d’Igualada Marc Castells i els regidors Pere Camps i Miquels Vives. Es va llegir com es habitual el manifest  de la flama del Països Catalans i l’Alcalde Marc Castells i el pare Abad Josep Maria Soler van dirigir unes paraules als assistents, per  donar la benvinguda als portadors de la flama i recordar els moments excepcionals què estem patint i fent una especial menció als viscuts a la Conca d’Odena.           

Posteriorment, a l’altar major d’una Basílica impressionantment buida, els membres del CAI efectuaren diversos parlaments i pregàries, i van oferir  a la Moreneta el ciri commemoratiu de la fundació del club. L’acte va finalitzar amb el cant del Virolai.

 Recordem, per als amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat en cursa de rellevaments, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 segons, i que enguany era la 61ª edició de l’anada a Montserrat com a acte de la fundació del club i el 34è  que aquesta es fa portant la Flama del Canigó.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial per als/les atletes i associats del club anoienc, complint-se enguany els 68 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.

                                                                                                                                      – Club Atlètic Igualada –