ATLETISME – El CAI Petromiralles va portar la Flama del Canigó a Montserrat

Dimecres passat, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va  fer un any més el recorregut Igualada – Montserrat, per portar la Flama del Canigó al Monestir benedictí, unint així el Canigó amb Montserrat passant per Igualada, en un fet molt carregat de simbologia.  Enguany ha estat novament un any excepcional i per tant,  el recorregut d’Igualada fins a Montserrat no s’ha pogut fer  mitjançant curses de relleus com és habitual, però no s’ha volgut perdre la tradició i la flama, que va arribar puntualment a Igualada i va ser repartida a tots els pobles i entitats de la comarca que ho van desitjar, va ser portada des d’Igualada fins al monestir de Montserrat per un grup reduït de representants del Club Atlètic Igualada què es van desplaçar fins al monestir en vehicles particulars. Al seu pas per Castellolí, es va lliurar com es tradicional el foc a la població, i es va encendre una foguera.

Un cop arribats a Montserrat, els membres del CAI foren rebuts a l’atri de la basílica per una representació de la Comunitat Benedictina, amb la presència dels regidors de l’Ajuntament igualadí Pere Camps i Miquel Vives. Es va llegir com es habitual el manifest  de la flama del Països Catalans, i es va encendre la foguera.   

        

Posteriorment, a l’altar major de la Basílica, els membres del CAI Lluis Cañamares i Jaume Basas efectuaren diversos parlaments i pregàries, i van oferir  a la Moreneta el ciri commemoratiu de la fundació del club. Entre els presents en l’acte hi havia l’atleta Veterà del CAI Lluís Marimon, participant en les primeres edicions de la cursa per relleus Igualada – Montserrat.  L’acte va finalitzar amb el cant del Virolai.

 Recordem, per als amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat en cursa de rellevaments, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 segons, i que enguany era la 62ª edició de l’anada a Montserrat com a acte de la fundació del club i el 35è  que aquesta es fa portant la Flama del Canigó.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial per als/les atletes i associats del club anoienc, complint-se enguany els 69 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.

 – Club Atlètic Igualada –