Edu Viles es col·loca líder espanyol de l’any en 100 m a Gavardo

L’atleta del Club Atlètic Igualada, Eduard Viles, va competir aquest passat diumenge a Itàlia, al meeting internacional Città di Gavardo, amb el que encetava la seva temporada individual de 100 metres estivals.

Per segon any consecutiu disputava aquest meeting, i que l’any passat li va donar un gran resultat de 10,36s. En aquesta edició el mateix Viles ja avançava que no podria repetir el gran resultat del 2014, perquè va més endarrerit en la seva posta a punt, però que intentaria acostar-si.

Així va ser, i el medionenc, encara sense estar al seu màxim nivell, va tornar a demostrar que pot ser molt competitiu.

A primera hora de la tarda i amb una forta calor, Viles no va tenir problemes per guanyar la seva serie, amb un registre de 10,50s, i amb molta facilitat es classificava per la final.

Passades les 19:30h de la tarda, amb una temperatura força agradable i un vent a favor de +0,6, Viles va correr amb 10,47s que el van deixar amb un gust agredolç.

Va quedar 4t a la final, en la que es va imposar Richard Kilty, campió del Món i d’Europa de 60 metres, amb uns espectaculars 10,09s, que van donar un gran nivell al meeting.

Al final de la carrera l’atleta de Mediona declarava: "He competit força malament a la final, els primers recolzaments han sigut dolents i ja no he aconseguit redreçar el bon rumb en cap moment de la carrera, acabant força tens i crispat. A les sèries he corregut molt més relaxat".

Segons Viles encara queda molt marge de millora per estar al màxim nivell: "Això tot just acaba de començar i si ja he pogut fer 10,47 aquí, puc millorar molt de cara a pròximes cites."

Encara que aquest registre no s’acosti a les grans marques europees de l’any, sí que li val per comandar el rànking espanyol 2015.