EDUARD VILES -CAI PETROMIRALLES- 8.é. ALS CAMPIONATS D’EUROPA ABSOLUTS PER SEL.LECCIONS AMB ESPANYA

L’atleta medionenc del C.A.Igualada Eduard Viles, va assolir una brillant 8.ª posició amb la Sel.lecció estatal en la seva 2.ª participació als Campionats d’Europa Absoluts per Sel.leccions que es van disputar els dies 22 i 23 de Juny a la localitat britànica de Gateshead, amb la participació dels 12 millors conjunts europeus masculins i femenines.

Eduard Viles va assolir dissabte a la tarda, una gran 8.ª posició amb l’equip estatal absolut del relleu 4 x 100 m., amb un gran registre de 39”28, formant l’equip amb Eduard Viles – Sergio Ruiz – Bruno Hortelano i Adrià Burriel, coincidint amb 3 dels components de la Sel.lecció Catalana absoluta. Es va impossar en la prova el quartet de Gran Bretanya & N.I. amb 38”39, Rècord dels Campionats.

Eduard Viles va participar també en la prova individual dels 100 m.llisos, assolint una molt meritòria 9.ª posició, amb un bon registre de 10”57, aportant un total de 9 punts entre ambdues proves a la classificació de la Sel.lecció estatal.

La Sel.lecció espanyola va assolir aquesta destacada 8.ª posició global, amb 251 punts, lluny de les places de descens (3 últimes posicions entre els 12 equips participants), en la puntuació global masc. i fem. dels Campionats, dominada per Russia amb 354,5 punts, seguits d’Alemanya, en 2.ª posició amb 347,5 punts, i Gran Bretanya & N.I,, 3.ers. amb 338 punts. Perden la categoría Bielorussia, Grècia i Noruega, per aquest ordre.

Individualment, sobresortiren les 2.es. posicions estatals d’Abdelaziz Merzougui en els 3.000 m. Obstacles, d’Isabel Macías en els 1.500 m.ll., i dels llançadors Mario Pestano en Disc, i Mercedes Chilla en Javelina, com a classificacions individuals mes destacades.

Les proves es van poder seguir en directe mitjançant la transmissió televisiva del canal esportiu de TVE Teledeporte, les tardes del dissabte i diumenge.