EDUARD VILES -CAI PETROMIRALLES- CAMPIÓ D’ESPANYA ABSOLUT INDOOR EN 60 M.LL. A SABADELL

L’atleta del C.A.Igualada Petromiralles Eduard Viles, va proclamar-se brillantment Campió d’Espanya Absolut indoor en els 60 m. llisos amb 6”74, en el decurs dels 50.ens. Campionats d’Espanya Absoluts en Pista Coberta, que es van dur a terme el passat cap de setmana a la Pista Coberta de Sabadell, amb la participació de les primeres figures de l’atletisme estatal. A més, Marc Sànchez era 4.t. en el Salt d’Alçada amb 2,10 m., Ariadna Ramos 5.ª en el Triple Salt amb 12,78 m., i Jordi Yoshinori Matsuoka, 8.e. en Llargada amb 7,06 m., en una sensacional actuació dels anoiencs, que assoliren 4 posicions de finalistes.

Hi participaren 6 atletes del CAI Petromiralles, la representació mes nombrosa als estatals absoluts indoor del seu historial, amb una brillant actuació global.

Eduard Viles, es va proclamar Campió d’Espanya Absolut en la prova dels 60 m. llisos, igualant amb 6”74 el seu Rècord d’Igualada absolut indoor d’enguany, després de guanyar la s/f. corresponent amb 6”80, i marcar 6”86 en la seva sèrie classificatòria, en una sensacional actuació de l’atleta de Mediona.
La medalla d’argent va ser per a Rubén Pros – F.C. Barcelona – amb 6”77, i el bronze per a Mario López – Almaraz Extremadura – amb 6”84.

El júnior Marc Sànchez, assolia una brillant 4ª posició absoluta en el Salt d’Alçada, primer atleta català classificat, amb un millor intent de 2,10 m., rècord d’Igualada Absolut indoor, que va superar a diversos atletes de l’elit estatal de la prova, i que va intentar els 2,14 m. que no va superar per poc, en el seu debut als estatals absoluts. Es va proclamar Campió estatal David Bolado – Univers. Pais Basc – amb 2,21 m., seguit del blaugrana Javier Bermejo, 2.n. amb 2,17 m., i era 3r. Simón Siverio – Tenerife Caja Canarias – amb 2,14 m., amb un total de 15 atletes classificats.

Ariadna Ramos, atleta de categ. Promesa, assolia una brillant 5ª posició absoluta en el Triple Salt
fem., amb un millor intent de 12,78 m., en una gran actuació de la vilanovina, repetint la seva 5ª plaça del 2013, i essent la 1.ª catalana classificada. Ana Peleteiro – F.C. Barcelona – es va imposar amb 13,91 m., nova plusmarca estatal Junior i Promesa, seguida de Patrícia Sarrapio – Playas Castellón – argent amb 13,88 m., i el bronze era per a Ruth Marie Ndoumbe – València Terra i Mar – amb 13,62 m..

El júnior Jordi Yoshinori Matsuoka era 8è en el Salt de Llargada, amb un millor intent de 7,06 m., la seva millor marca personal indoor, igualment en una magnífica actuació de l’igualadí. El campió estatal va ser el blaugrana Jean Marie Okutu, amb 7,81 m..

La Juvenil pierenca Sheila García, tenia també una gran actuació en els 60 m.llisos, entrant 6ª de la 2.ª semi-final amb 7”89, que no li donaren l’accés a la final de la prova. Anteriorment era 3.ª en la sèrie classif. amb 7”78. L’atleta del València Terra i Mar Fátima Diame va ser la campiona estatal amb 7”44.

Cal ressaltar igualment l’actuació de la Juvenil Anna Asensi, 3ª de la 4ª sèrie classificatòria dels 200 m.ll. assolint amb un registre de 25”39, un nou Rècord d’Igualada absolut indoor de la prova, millorant els 25”70 de la mateixa atleta d’aquest mes de Febrer, que no li permeteren l’accés a s/f., en el seu debut als estatals absoluts. Es va imposar a la final Estela García – Valencia Terra i Mar – amb 24”16.

Els Campionats eren selectius pel Mundial Indoor de Sopot dels propers 8 i 9 de Març. Novament el públic va respondre a la cita amb l’atletisme, amb un gran nombre d’espectadors tant dissabte a la tarda com també diumenge al matí, malgrat que novament l’entrada era de pagament. Les proves es van poder seguir en la transmissió efectuada pel canal televisiu d’esports de TVE Teledeporte, i per Internet, durant el cap de setmana.