Eduard Viles -CAI – vola a Salamanca -10"29 – i aconsegueix la mínima per l’Europeu de Zurich

Salamanca es converteix en una pista talismà pel medionenc, on aquest dijous al vespre ha aconseguit marca personal en 100 m.ll. i la mínima per participar als campionats d’Europa del proper mes d’Agost a Zurich.

En el decurs del trofeu internacional de Salamanca, l’atleta del Club Atlètic Igualada Petromiralles ha aconseguit una marca sensacional de 10"29 s. en la prova de 100 m.ll., que significa millorar el seu anterior registre de 10"36 s. al Meeting italià di Gavardo, i aconseguir el bitllet pel campionat d’Europa en la prova individual de l’hectòmetre, superant la mínima de 10"30, i assolint un nou Rècord d’Igualada de la prova.

Viles ha aconseguit la segona posició a la final, per darrera del portugués Nascimiento, que ha vençut amb 10"26 s. Prèviament, en les semifinals, el plusmarquista nacional Angel David Rodríguez aconseguia uns espectaculars 10"19 s., millor marca espanyola de la temporada i a 5 centèsimes del seu propi record nacional de 10"14 s. Així doncs tant Viles com Angel David Rodriguez, seràn a la sortida dels 100m dels Europeus del proper mes d’Agost a Zurich.

El record de Catalunya tremola.

Aquests 10"29, signifiquen quedar-se a tan sols 1 centèsima del record de Catalunya que esta en poder de Jordi Mayoral, atleta olímpic i plusmarquista català amb 10"28 s.

Al acabar la carrera Viles comentava estar molt content per la fita i complir l’objectiu de la mínima Europea, però que esta convençut que pot millorar el registre i atacar el record de Catalunya de 100 metres, ja que la carrera no ha sigut del tot perfecta i encara es poden millorar cosetes.

Amb l’objectiu de la mínima complert, ara Viles podrà centrar-se amb molta més tranquil•litat en aquests propers dos mesos de competicions.