Eduard Viles i Jordi Y. Matsuoka – CAI Petromiralles – Campions d’Espanya per Federacions a Alcorcón

Els atletes del CAI Petromiralles Eduard Viles i Jordi Yoshinori Matsuoka col•laboren a que la Selecció Catalana absoluta es proclami per 6ª vegada consecutiva Campiona d’Espanya per Federacions Autonòmiques a Alcorcón.

La selecció catalana ha assolit la victòria en la classificació conjunta masculina i femenina, revalidant brillantment el títol aconseguit la temporada passada a Avilés, aquest dissabte 12 de juliol, al Campionat d’Espanya per Federacions Autonòmiques disputat a Alcorcón (Madrid).

L’equip català ha guanyat amb 585,5 punts, amb un punt de diferència sobre la Comunitat de Madrid que ha estat segona en la classificació amb 584,5 punts en un igualadíssim final, i en 3r lloc s’ha classificat la Comunitat Andalusa, amb 499,5 punts.

A aquest excel•lent resultat hi han contribuït els atletes del Club Atlètic Igualada Petromiralles Eduard Viles i Jordi Yoshinori Matsuoka, que van estar seleccionats per representar a Catalunya en aquesta competició.

Eduard Viles ha assolit una brillant victòria en la prova de 100 m. llisos, amb 10"66,  i ha realitzat la primera posta del relleu 4 x 100 m. en que l’equip català s’ha imposat amb gran autoritat a les altres 16 seleccions participants i ha aconseguit la victòria amb 40"31, formant l’equip amb Eduard Viles – Sergio Ruiz – Adrià Burriel i Rubén Pros.

Jordi Yoshinori Matsuoka, atleta de categoria júnior, ha assolit un meritori onzè lloc en el salt de llargada, amb un millor intent de 7,02 m. en el seu debut amb la selecció Catalana Absoluta, prova encapçalada per Luís F. Méliz – Castella i Lleó – , amb 7,81 m..

Els atletes catalans han protagonitzat una extraordinària actuació, guanyant en 6 proves, aconseguint 13 segons llocs i 6 tercers llocs. S’ha batut el Rècord de Catalunya per Débora Calveras en Triple Salt – 13,78 m. – i Berta Castells, amb 68,99 m. ha assolit la mínima en llançam. de Martell per participar als Europeus de Zurich, en el decurs de les diferents proves.

Aquesta representa la 6ª victòria consecutiva dels atletes catalans en aquest Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques.