EL CAI VA PORTAR LA FLAMA DEL CANIGÓ A MONTSERRAT

El passat diumenge, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va efectuar un any més la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada – Monestir de Montserrat amb la torxa, recorregut d’uns 27 Qm. aproximadament, portant el foc de la Flama del Canigó que puntualment a les 8 del vespre havia arribat pel mateix sistema de relleus atlètics a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. El recorregut es va efectuar enguany amb un temps de 2h. 00 m. i 34 segons, intervenint en els relleus 10 atletes del CAI. En el seu pas per Castellolí la flama va ser portada per joves atletes de la població, i es va encendre una llantia amb la Flama del Canigó.

Recordem, pels amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat amb la Torxa, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 seg.., i que enguany era la 54.ª edició de l’esmentada cursa atlètica, i que des del 1986 es trasllada el foc de la Flama del Canigó al Monestir de Montserrat.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els seus acompanyants, foren rebuts per la Comunitat Benedic- tina, i es va llegir un manifest rel.lacionat amb la Festivitat de Sant Joan i el que representa pels Països Catalans, amb la presencia d’un considerable nombre de persones a la Plaça de la Creu. No es va poder
encendre tampoc enguany la tradicional foguera, per motius de preservació de la Plaça del Monestir.

Posteriorment, al cambrí de la Verge, membres del CAI efectuàren diversos parlaments, es va fer l’ofrena d’un ciri votiu a la Moreneta, i es van efectuar diverses pregàries en acció de gràcies. Va finalitzar l’acte amb el cant del Virolai i l’adoració a la Verge.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial pels atletes i associats del Club anoienc, complint-se enguany els 61 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.