EL CAI VA PORTAR LA FLAMA DEL CANIGÓ A MONTSERRAT

El passat dissabte, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va efectuar un any més la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada – Monestir de Montserrat amb la torxa, recorregut d’uns 27 Qm. aproximadament, portant el foc de la Flama del Canigó que puntualment a les 8 del vespre havia arribat pel mateix sistema de relleus atlètics a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. El recorregut es va efectuar enguany amb un temps de 1h. 58 m. i 20 segons, intervenint en els relleus 11 atletes del CAI, i en el seu pas per Castellolí, es va encendre una llantia amb la Flama del Canigó.

Recordem, pels amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat amb la Torxa, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 seg.., i que enguany era la 53.ª edició de l’esmentada cursa atlètica, i que des del 1986 es trasllada el foc de la Flama del Canigó al Monestir de Montserrat.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els seus acompanyants, foren rebuts per la Comunitat Benedic- tina, i es va llegir un manifest rel.lacionat amb la Festivitat de Sant Joan i el que representa pels Països Catalans, amb la presencia d’un considerable nombre de persones a la Plaça de la Creu. No es va poder encendre enguany la tradicional foguera, pel motiu d’unes obres que es duen a terme a la Plaça del Monestir.

Posteriorment, al cambrí de la Verge, membres del CAI efectuàren diversos parlaments, es va fer l’ofrena d’un ciri votiu a la Moreneta, i es van efectuar diverses pregàries en acció de gràcies, dedicant-se un emotiu record a en Josep Asensio, exjutge d’atletisme recentment traspassat, que va col.laborar activament amb el club en moltes ocasions. Va finalitzar l’acte amb el cant del Virolai i l’adoració a la Verge.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial pels atletes i associats del Club anoienc, complint-se enguany els 60 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.