El CAI va portar la Flama del Canigó a Montserrat

El passat dilluns, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va  efectuar un any més la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada – Monestir de Montserrat amb la torxa, recorregut d’uns 27 Qm. aproximadament, portant el foc de la Flama del Canigó que puntualment a les 8 del vespre havia arribat pel mateix sistema de relleus atlètics a la Plaça de l’Ajuntament  d’Igualada.  El recorregut es va efectuar enguany amb un temps de 1h. 59 m. i 06 segons, intervenint en els relleus 10 atletes del CAI. En el seu pas per Castellolí la flama va ser portada per joves atletes de la població, i es va encendre una llàntia amb la Flama del Canigó.

Recordem, pels amants de l’estadística, que el millor "crono" de l’anada a Montserrat amb la Torxa, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 seg., i que enguany era la 55ª edició de l’esmentada cursa atlètica, i que des del 1986 es trasllada el foc de la Flama del Canigó al Monestir de Montserrat.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els seus acompanyants, foren rebuts per la Comunitat Benedictina, i es va llegir un manifest relacionat amb la Festivitat de Sant Joan i el que representa pels Països Catalans, amb la presencia d’un considerable nombre de persones a la Plaça de la Creu. Enguany es va tornar a fer la foguera tradicional, després d’uns anys sense fer-la.  L’Alcalde d’Igualada sr. Marc Castells va dirigir unes paraules als assistents.

Posteriorment, al cambrí de la Verge, membres del CAI efectuaren diversos parlaments, es va fer l’ofrena d’un ciri votiu a la Moreneta, i es van efectuar diverses pregàries en acció de gràcies. Va finalitzar l’acte amb el cant del Virolai i l’adoració a la Verge.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial pels atletes i associats del Club anoienc, complint-se enguany els 62 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.