ELIA PASCUAL -OR- i NIRIA PASCUAL -ARGENT- ALS CAMPIONATS DE CATALUNYA ABSOLUTS DE GRANOLLERS – EL CAI PETROMIRALLES, 5.é. PER CLUBS

Els i les atletes del C.A. Igualada Petromiralles tingueren una brillant actuació els passats dimarts i dimecres a l’Estadi Atlètic de Granollers, en el decurs dels 92.ens. Campionats de Catalunya Absoluts, disputats enguany novament amb el format de l’Open Catalunya, el que va permetre als afeccionats el poder gaudir de la participació al festival d’alguns atletes d’alt nivell estatal, al costat d’alguns atletes internacionals, i dels catalans capdavanters en les diferents proves.

Un total de 12 atletes del C.A.Igualada Petromiralles (repetint la nombrosa participació del 2011) competíren en aquests Campionats, amb una magnífica actuació global, aconseguint un total de 2 medalles en el llançament de Javelina (1 d’Or i 1 d’Argent), i 10 llocs de finalistes en les proves respectives. El CAI Petromiralles va ser el 5.é. club absolut per puntuació global dels seus atletes, amb 47 punts, mateixa puntuació que el Valencia Terra i Mar, i la J.A. Sabadell, entre un total de 49 clubs classificats.

Cal ressaltar, dintre de la gran actuació dels atletes del CAI, el Campionat de Catalunya Absolut assolit per la llançadora Èlia Pascual en Javelina, amb un millor llançament de 49,43 m., nou Rècord dels Campionats, i prova en la que era 2.ª i medalla d’Argent l’atleta Promesa Níria Pascual, amb un millor llançament de 48,63 m., marca personal, en una brillant actuació d’ambdues atletes.

Van sobresortir també les grans actuacions de Roger Vila, 4.t. en els 800 m.llisos amb un registre de 1’50”51, i que era també 4.t. en els 1.500 m.llisos, amb 3’49”30, els seus millors “cronos” de la temporada en ambdues proves.

També 4.t. era el Juvenil Jordi Yoshinori Matsuoka en el Salt de LLargada, amb un millor intent de 6,87 m., en una gran actuació de l’igualadí.

La Cadet pierenca Sheila García era 6.ª a la final dels 100 m.llisos amb 12”77, després d’haver entrat 3.ª en la 2.ª s/f. amb 12”80, i era també 6.ª a la final del Salt de LLargada amb 5,65 m., en una molt destacada actuació.

El Junior Albert Hernàndez era 6.é. a la final dels 400 m. tanques, amb un “crono” de 56”74, després d’haver-se impossat en la seva s/f. amb un gran registre de 54”63.

Natàlia Hurtado era 6.ª en el Triple Salt fem., amb un millor intent de 11,00 m., un cop superada la lesió soferta a principis de temporada.

El Juvenil Marc Sànchez era 6.é. en el Salt d’Alçada, amb un millor intent de 1,90 m., prova en la que el Cadet Eduard Fàbregas era 9.é. exaequo amb 1,80 m., en el seu debut als catalans absoluts.

Carlos Mínguez era 7.é. en el Triple Salt, amb 13,05 m., i Josep Agustí Camats era 10.é. en Pes amb un millor intent de 12,03 m..

La Juvenil Raquel Martínez era 4.ª en la 2.ª s/f. dels 400 m. tanques, amb 1’12”90, accedint per temps a la final, en la que no va poder participar posteriorment per lesió.

Cal ressaltar el Rècord estatal absolut en els 5 Qm. Marxa assolit per Beatriz Pascual –Valencia Terra i Mar -, amb 20’45”11, prova en la que entrava 2.ª i medalla d’Argent Maria Vasco, i els 4 Rècords dels Campionats assolits en les diferents proves pels atletes catalans.

Sobresortiren també actuacions d’atletes de primer nivell estatal com el canari Mario Pestano –Tenerife Caja Canarias – en Disc amb 66,86 m., o de Berta Castells -Valencia Terra i Mar – en Martell amb 69,42 m., entre altres grans actuacions i registres tant als Campionats com per part dels atletes Internacionals Open.