Els atletes del CAI Petromiralles Elia Pascual i Eduard Viles col•laboren a que la Selecció Catalana absoluta es proclami per 5.ª vegada consecutiva Campiona d’Espanya per Federacions Autonòmiques

Aquest dissabte 15 de juny s’ha celebrat el Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques a Avilés. La Selecció Catalana ha assolit la victòria en la classificació conjunta, i també a la categoria masculina i a la femenina, revalidant brillantment el títol aconseguit la temporada passada a Barcelona.

L’equip català ha guanyat amb 604,5 punts, amb una gran diferencia de 68 punts sobre la Comunitat de Madrid que ha estat segona a la classificació i de 77,5 punts sobre la Comunitat Andalusa, que ha estat la tercera classificada.

Els atletes catalans han protagonitzat una extraordinària actuació, guanyant en 16 proves, aconseguint 8 segons llocs i 3 tercers. S’han batut 3 Rècords de Catalunya en el decurs de les diferents proves.

A aquest excel•lent resultat hi han contribuït els atletes del Club Atlètic Igualada Petromiralles Eduard Viles i Elia Pascual que van estar seleccionats per representar a Catalunya en aquesta competició.

Eduard Viles ha assolit una brillant victòria en la prova de 100 m. llisos, amb 10″58, i ha realitzat la primera posta del relleu 4 x 100 m. en que l’equip català s’ha imposat amb gran autoritat a totes les altres 16 seleccions participants i ha aconseguit la millor marca dels Campionats, amb 40″02, formant l’equip amb Eduard Viles – Sergio Ruiz – Adrià Burriel i Rubén Pros.

Elia Pascual ha assolit un meritori tercer lloc en el llançament de Javelina, amb un millor registre de 49,33 m., prova encapçalada per l’atleta basca Nora Aida Bicet, amb 53,80 m.

Aquesta representa la cinquena victoria consecutiva dels atletes catalans en aquest Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques.