Entrevista a la guanyadora absoluta femenina de la 36a Cursa Popular d’Igualada

Paula Blasco Mateu – 2000 – C.A. Igualada/IES Alexandre de Riquer

Aquesta ha estat la 4ª victòria absoluta de la jove atleta Cadet del C.A. Igualada Petromiralles, i alumna de l’IES Alexandre de Riquer de Calaf. Després del seu 2n lloc absolut de l’any 2010, enguany encadenava el seu 4t triomf  en la prova, amb un gran registre de 19’34", seguida de la seva companya Èlia Ibarra -Monalco/CAI Petromiralles-  2ª absoluta i 41ª general amb 20’27", i de Mª Teresa Segués -Esquaix Igualada- , 3ª absoluta fem. i 61ª general amb 20’57", i entrant 4ª i 68ª general Júlia Solé -Academia Igualada/CAI Petromiralles- amb 21’04",  entre els 2.168 atletes classificats en la prova gran. Un total de 3.915 atletes globals entre les 2 curses, establiren un nou rècord de participació en la prova igualadina.

Parlem amb Paula Blasco un cop ha recollit el guardó corresponent:

P – Com has viscut aquesta nova edició de la Cursa Popular igualadina?
R –   Doncs la veritat és que aquest any m’he trobat millor que l’any passat. Desde la sortida volia anar amb algú durant la cursa, i he sortit junt amb els companys d’entrenament del CAI des del principi de la prova. Al final m’he trobat bé per poder apretar el ritme, i assolir aquesta nova victòria, i estic molt contenta.

Paula Blasco ha assolit ja importants èxits en la seva, de moment, curta trajectòria atlètica, proclamant-se enguany sots-campiona d’Espanya en 1.500 m. obstacles a Huelva, i sots-campiones estatals Cadet en Cros junt amb l’Èlia Ibarra, competint amb la selecció Catalana a Móstoles. Ens diu que espera poder repetir experiència amb la selecció Catalana, ja que s’ho va passar molt bé en la seva participació del passat mes de febrer.  També van ser 3eres per equips amb les Cadets del CAI als Camp. d’Espanya de Cros per Clubs d’Oropesa del Mar (Castelló), entre altres destacades classificacions.

P – Quins seran els teus objectius de cara a la propera temporada 2014/15?
R – Bé, començaré amb el Cros, i faré una mica de tot, amb la participació als Campionats de pista coberta, participant segurament en els 1.000 m.llisos. Posteriorment, en la temporada a l’aire lliure, segurament les distàncies en que em centraré seran els 1.000 m.llisos, i els 1.500 m obstacles, participant també als Campionats catalans en pista, i a nivell estatal probablement participaré en les mateixes proves, pendents d’acabar de confirmar amb el meu entrenador Sergi Badet.

P – Quina és la teva opinió sobre la novetat del cronometratge amb xip, en la cursa A d’enguany?
R – Crec que és millor amb el xip, tot i que hi poden haver també alguns petits problemes, però el canvi és positiu, millor amb el xip que sense.

Ens acomiadem de la Paula, tot desitjant-li sort de cara a la temporada que és a punt d’iniciar, en que serà atleta Cadet de 2n any.