Entrevista a la guanyadora absoluta femenina de la 38a Cursa Popular d’Igualada

Paula Blasco Mateu – 2000 – C.A. Igualada/IES Alexandre de Riquer

Aquesta ha estat la 6ª victòria absoluta consecutiva de l’atleta Juvenil del C.A. Igualada Petromiralles, i alumna de l’IES Alexandre de Riquer de Calaf. Enguany ha assolit el triomf en la prova amb un bon registre de 20’02”, entrant 35ª de la general, seguida de l’Aleví Carla Bisbal -CAI Petromiralles – 2ª absoluta i 37ª general amb 20’07”, i de la Cadet Judit Ibarra – CAI Petromiralles -, 3.ª absoluta fem. i 49ª general amb 20’46”, entrant 4ª i 72ª general Iveth Camús – Escolàpies – amb 21’28”, i 5ª i 75ª general Anna Torras, Cadet del CAI Petromiralles, amb 21’30”, entre els 1.996 atletes classificats en la prova gran. Un total de 3.738 atletes globals participaren enguany entre ambdues curses, en la prova igualadina.

Parlem amb Paula Blasco un cop ha finalitzat la cursa, a l’espera de recollir el guardó corresponent:
P – Es la teva 6ª victòria consecutiva en la Cursa Popular igualadina, t’estàs convertint en la gran dominadora de la prova. Com ho valores?
R – Doncs la veritat es que enguany m’he trobat millor que l’any passat, i tot i que al final les cames se m’han carregat bastant, he pogut mantenir el ritme i respiració adients per entrar guanyadora.
P – Enguany han entrat bastant a prop teu les teves companyes Carla Bisbal i Judit Ibarra. Com veus la progressió d’aquestes i altres joves atletes del CAI?
R – Bé, crec que es molt positiu que hi hagi joves atletes que van pujant de la base, progressant paulatinament, i em recorden la meva etapa en les categories més joves. Es bo que augmenti la competència.

Paula Blasco ha assolit ja importants èxits en la seva trajectòria atlètica, assolint enguany diversos guardons com el sots campionat d’Espanya Juvenil indoor en 1.500 m.ll. a Salamanca, i el sots campionat d’Espanya Juvenil de Cros CSD, competint amb la Selecció Catalana a Burgos. També va guanyar en aquesta categoria el prestigiós Cros internacional Juan Muguerza, d’Elgòibar.

P – Quins seran els teus objectius de cara a la propera temporada 2016/17?
R – Participaré inicialment en la temporada de Cros, cercant la classificació per als estatals. Posteriorment, pel que fa a la pista, em centraré en els 1.500 i els 800 m.ll., competint en els diferents campionats autonòmics i estatals, enguany que serè Juvenil de 2n. any, planificant-la amb el meu entrenador Sergi Badet.

Ens acomiadem de la Paula, tot desitjant-li sort i que segueixin els èxits en aquesta temporada que es a punt d’iniciar, en el seu 2n any en categ. Juvenil.