ENTREVISTEM ALS GUANYADORS DE LA CURSA POPULAR D’IGUALADA

 

ATLETISME  –  41ª CURSA POPULAR D’IGUALADAEntrevistes als guanyadors abosoluts

– Riduan Boulbayem Rharrabti -2002– CAI Petromiralles /IES Badía Margarit

El jove atleta del C.A. Igualada Petromiralles i alumne de l’IES Badía Margarit Riduan Boulbayem, assolia diumenge el seu 1er triomf absolut en la prova igualadina.  Un total de 3.429 atletes classificats entre ambdues curses, 2.057 en la prova gran i 1.372 en la cursa reservada als mes petits i acompanyants, prengueren part en la cursa anoienca.

Riduan Boulbayem va assolir el triomf enguany amb un registre de 15’55”. El van seguir  en meta els triatletes del CAI Triatló Petromiralles Albert Solé,  2n amb 16’20”, i Daniel Baraldés, 3er amb 16’34”.

Parlem amb el Riduan, quan és a punt de rebre el guardó per la seva 1ª victòria absoluta en la cursa.

P – Com ha anat aquest primer triomf absolut en la Cursa Popular igualadina?

R –  Doncs m’he trobat molt bé, amb bones sensacions mentals i físiques, i he intentat mantenir el ritme dels capdavanters, imposant-me al final. Estic molt content, doncs sortía d’una lesió i no he tingut cap problema físic.

El Riduan s’ha proclamat enguany campió de Catalunya Sub-18 de Cros, a més d’esser 5è en 5.000 m.ll. Sub-18 al Campionat d’Espanya de Fons en Pista.  També es va imposar en 5.000 m.ll. a la Reunió Catalana de Fons, en la seva categ.

P – En quines proves i especialitats et centraràs en aquest final de temporada, i inici de la temp. 2020?

R – Doncs aquesta tardor participaré en la temporada catalana de Cros, classificatòria per al Cros d’Elgoibar.  Posteriorment, pel que fa a la temporada de pìsta coberta i aire lliure, em centraré en les proves dels 5.000 i 3.000 m.ll., i no descarto fer obstacles, en ocasions puntuals.  Els objectius seran fer-ho el millor possible en els diferents campionats catalans i estatals.

P – Com us afectarà als atletes la recentment finalitzada remodelació de la pista sintètica?

R – Crec que la nova pista de tartan serà una motivació extra per a tots els atletes igualadins i anoiencs, de cara a aquesta propera temporada que començarem l’ú de gener.

Ens acomiadem del Riduan, i li desitgem molta sort i èxits en aquesta propera temporada, en que seguirà competint amb el CAI, en categ. Sub-20.

 

Francina González Roca –1976 – CAI Triatló Petromiralles /Fundació Escola Mowgli-

Aquesta ha estat la 1ª victòria absoluta de la Triatleta del C.A. Igualada Triatló Petromiralles i membre de la Fundació Escola Mowgli Francina González.  Va assolir enguany el triomf  en la prova dels 5 Km. amb un registre de 19’58”, entrant 44ª de la general,  seguida de la Sub-14 Aya Boulbayem – IES Badía Margarit / CAI Petromiralles –  2ª absoluta i 89ª general amb 21’18”, i de Martina Solà – Escola García Fossas -, 3ª absoluta fem. i 97ª general amb 21’29”.

Parlem amb la Francina, molt satisfeta per aquesta 1ª victòria absoluta en la Cursa Popular igualadina:

P –  Guanyadora absoluta de la Cursa Popular.  Com ho has viscut?

R – Doncs molt bé. Es una cursa molt maca, i tot i que hi ha hagut el problema de la pluja, un cop agafes l’Avda. Barcelona, amb la baixada t’animes. Hi havia molta gent animant, i estic molt contenta.

La Francina participa habitualment en curses de fons, i ha assolit enguany diversos podis en ruta, imposant-se en la Mitja Marató de l’Anoia i essent 2ª en la Cursa del Torró d’Agramunt, aquest mes d’Octubre. L’any passat va participar en curses multitudinàries com la Behobia – San Sebastián.

Ens comenta que la seva afecció a córrer li ha vingut els darrers anys.

P – Havies participat en la cursa quan eres petita?

R – Doncs no, de petita no l’havia corregut, ja que he començat a córrer de gran. M’he començat a enganxar a aquest esport els darrers anys, i des de llavors, que corro la cursa cada any.

P – De cara a l’any vinent, quina planificació i quins reptes tens?

R – Si, l’any que ve seguiré participant en les competicions de caire popular, i també en curses de fons com la Marató de Barcelona, o la Mitja Marató de l’Anoia, entre altres.

Ens acomiadem de la Francina, desitjant-li  que segueixin els èxits  la propera  temporada.

– Club Atlètic Igualada –