ENTREVISTES ALS GUANYADORS DE LA POPULAR -ALBERT MORENO I CARLA BISBAL-

El triatleta del C.A. Igualada Triatló Petromiralles Albert Moreno, assolia diumenge el seu 2n triomf absolut en la prova igualadina, després del seu triomf del 2015.  Un total de 4.625 atletes classificats entre ambdues curses, 2.114 en la prova gran i 2.511 en la cursa reservada als mes petits i acompanyants, van establir un nou rècord de participació, superant els 4.125 atletes del 2015.

Albert Moreno va assolir el triomf enguany amb un registre de 16’00”. El van seguir  en meta l’atleta del JAB Berga Guillem Fernàndez – 2n amb 16’17”, i era 3er el Junior del  CAI Petromiralles Guillem Carner, amb 16’50”.

Parlem amb l’Albert, després de rebre el guardó per la seva 2ª victòria absoluta en la cursa.

P – Quines sensacions has tingut en aquesta nova victòria en la Cursa Popular igualadina?
R –  Bé, m’he sentit força bé, tot i que una mica lent degut a la preparació per l’Ironman. En aquestes curses fixo un ritme, i si no me l’aguanten tinc opcions de guanyarles com avui. 

P – Li demanem la seva opinió sobre el nou emplaçament de la prova, al nou Parc Central de l’Avda. de Catalunya:
R – Crec que l’emplaçament és millor que l’anterior. Tant pel tema de l’estacionament dels vehicles, com també per a la quitxalla, i pels actes post-cursa, doncs falicita bastant les coses, en poder disposar d’un parc molt extens, amb gespa. Què millor que aprofitar-lo.

P-Darrerament has estat 3er en un Triatló del circuit internacional 70.3, a Itàlia. Ara estàs preparant una prova duríssima com és l’Ironman, per a finals de Novembre, a Mèxic.
R – Doncs si, era dintre dels objectius d’aquesta temporada tornar a fer un podi al circuit professional de Triatló 70.3, i preparar un Ironman per a finals d’any.  Assolit el 1r objectiu, vem partir la temporada en dues meitats, descansant una setmana al Juliol. Vaig reprendre els entrenaments per preparar l’Ironman de Mèxic. Vaig participar en un Triatló 70.3 a Lanzarote, i també he participat en curses locals com la del Alzheimer o ara la cursa Popular; sempre es bo córrer les curses de casa.

L’Albert ha assolit fer-se un lloc entre els millors especialistes internacionals del Triatló, com ho prova el seu 10è lloc al Campionat del Mon de Triatló de mitja distància l’any 2015.  Ens comenta que com a preparació de l’Ironman està fent més volum, amb més tirades llargues. Ja ha fet tot el volum en bicicleta, i ara, a unes 5 setmanes de la prova, està fent la preparació de l’última part de la cursa a peu, amb tirades de 2 h. ó 2 h. i quart.

P – Quina especialitat del Triatló és la més dura per a tú, natació, ciclisme o cursa a peu?
R – Doncs crec que és l’atletisme, tot i ser atleta.  A més, en la prova de l’Ironman, a Mèxic, amb 30º C. de temperatura, primer nedes, després farem el tram de ciclisme, i per acabar fem la Marató corrent, que amb la calor i la humitat serà una prova de subsistència i el cap jugarà un paper important per regular-ho.

Ens acomiadem de l’Albert, i li desitgem molta sort i èxits en la prova de Mèxic, i en aquesta propera temporada que començarà al mes de Gener.

 

ENTREVISTA A CARLA BISBAL

Aquesta ha estat la 1ª victòria absoluta de l’atleta Infantil del C.A. Igualada Petromiralles/Dental Igualada  i alumna de l’IES Pere Vives Vich d’Igualada. Carla Bisbal assolia enguany el triomf  en la prova dels 5 Km. amb un registre de 19’13”, entrant 27ª de la general,  seguida de la Cadet Júlia Solé -CAI Petromiralles/Dental Igualada –  2ª absoluta i 55ª general amb 20’11”,  i de la triatleta del CAI Triatló Petromiralles Aïda Solà, 3.ª absoluta fem. i 64ª general amb 20’22”.

Parlem amb Carla Bisbal l’endemà de la cursa, a l’Estadi Atlètic Municipal, lloc habitual dels seus entrenaments.

P – Es la teva 1ª victòria absoluta en la Cursa Popular igualadina, després del teu 2n lloc de l’any passat, darrera de la teva companya Paula Blasco. Com ho valores?
R –   Doncs la veritat es que em vaig trobar molt bé,  tot i que s’em va fer molt llarg el tram de baixada de l’Avda. Dr. Pasteur, de 2,5 km., però molt contenta per la victòria.

La Carla ha participat enguany en les diferents competicions de la seva categoria Infantil, proclamant-se Campiona de Catalunya de Cros individual i per equips amb les seves companyes del CAI, a Caldes de Malavella.  A més, ha estat sots Campiona de Catalunya dels 1.000 m.ll. tant a l’aire lliure com en Pista Coberta.

P – En quines competicions participaràs en aquesta temporada que estem a punt d’iniciar?
R – Bé, inicialment participaré en la temporada catalana de Cros que comença el Novembre, i posteriorment enllaçarem amb la de Pista Coberta, i la temporada d’aire lliure. Les proves en pista en que acostumo a participar son els 1.000 m.ll., i també ocasionalment en els 600 m.ll.

P-Respecte al canvi de recorregut de la Cursa Popular, ens valora positivament la modificació del traçat d’enguany:
R – La veritat és que m’ha agradat. És un recorregut diferent, i es molt xulo.

P – Pots compaginar bé l’atletisme amb les proves de Triatló que has fet aquesta temporada?
R – Doncs si, perquè l’atletisme l’acabem al mes de Juny, i les proves de Triatló han començat aquesta temporada al Juliol, finalitzant al Setembre, i ho he pogut compaginar.

Ens acomiadem de la Carla, tot desitjant-li sort i que segueixin els èxits  en aquesta temporada que es a punt d’iniciar, en el seu 2n any en categ. Infantil.                                                                                                                   

-Ignasi Costa-