Josep Martí (CAI), 10è classificat a la Long Ultra Trail de la Serra del Montsant

El passat cap de Setmana es disputava a Cornudella (Priorat) la prestigiosa Ultra Trail Serra del Montsant, prova qualificativa per a l’Ultra Trail del Montblanc i que va comptar amb més de 800 participants en les diferents proves.

A la Long Ultra Trail hi va participar el marxador igualadí Josep Martí representant al Club Atlètic Igualada Petromiralles, en el seu debut en aquest tipus de prova i obtenint una magnífica desena posició de la General. La prova constava de 66,9 quilòmetres de distància amb un desnivell positiu de 3.050 metres, que va cobrir en 8 hores i 40 minuts. En Josep va fer una trail de menys a més fins a la meitat de la prova, i a partir d’ací es va mantenir en les posicions capdavanteres fins al final, tot i que al quilòmetre 40 de cursa es va produir un can vi de temps, amb boira i aire fred, quan s’havia de fer front a un desnivell de 950 metres durant 12 quilòmetres fins a la Serra Major, i que va posar a prova a la majoria de participants.

La prova va ser guanyada amb claredat pel corredor professional Juan Salamaña i per la ultrafondista catalana Àngels Centelles.

El Recorregut transcorria pel Parc Natural del Montsant, per la coneguda Ruta del Silenci, passant pels pobles de Cornudella, Albarca, Ulldemolins, Margalef, La Bisbal, La Morera, les Ermites de Sant Salvador i Sant Antoni, així com llocs tan emblemàtics com La Cogulla, La Serra Major i el Congost de Fraguerau.