ÈLIA PASCUAL i ARIADNA RAMOS -CAI PETROMIRALLES- 4es. EN JAVELINA i TRIPLE SALT, ALS CAMP. D’ESPANYA ABSOLUTS D’ALCOBENDAS I ÈLIA PASCUAL, RÈCORD DE CATALUNYA ABSOLUT EN JAVELINA

Les atletes del C.A. Igualada Petromiralles Èlia Pascual i Ariadna Ramos, van assolir una brillant 4.ª posició en les proves respectives, – llançament de Javelina i Triple Salt -, corresponents als 93.ens. Campionats d’Espanya Absoluts, disputats en doble Jornada de dissabte i diumenge el passat cap de setmana al Poliesportiu José Caballero d’Alcobendas (Madrid). Les proves comptàren amb la participació de les primeres figures estatals, en esser sel.lectives per decidir la sel.lecció espanyola pels Camp. Mundials de Moscou dels propers díes 10 al 18 d’Agost. Un total de 626 atletes inscrits competiren a Alcobendas, amb la transmissió en directe del canal esportiu de TVE Teledeporte.

La llançadora de Javelina Èlia Pascual, assolía una magnífica 4.ª posició amb un millor intent de 53,42 m., nou Rècord de Catalunya Absolut, i Rècord d’Igualada absolut de la prova, superant els 51,52 m. assolits al Serrahima barceloní el passat 17 de Juliol, i que també va millorar en els seus 2.n. i 4.t. intents a Alcobendas. Èlia Pascual es va quedar a només 30 cm. del Bronze, assolit per Arantza Moreno – Bidezabal Atl. – amb 53,72 m., en la prova dominada per les atletes del Valencia Terra i Mar Nora Aida Bicet, Or amb 55,96 m., i Mercedes Chilla, Argent amb 54,49 m..

La saltadora vilanovina de categoría Junior Ariadna Ramos, va assolir també una brillant 4.ª posició en la final del Triple Salt, amb un millor intent de 12,75 m., a només 7 cm. del seu Rècord d’Igualada absolut, en una magnífica actuació, després de la seva participació als Europeus Junior de Rieti de la setmana anterior. La prova va ser dominada per les atletes del Valencia Terra i Mar Patricia Sarrapio, Or amb 13,50 m., seguida de Ruth M. Ndoumbe, Argent amb 13,38 m., i Ariadna Ramos, va ser la 2.ª catalana classificada en la prova, darrera de Dèbora Calveras -F.C. Barcelona – Bronze amb 13,35 m..

La llançadora de categ. Promesa Níria Pascual, assolía una molt destacada 6.ª posició absoluta en el llançament de Javelina, amb un millor intent de 47,84 m., entre un total de 12 atletes classificades, també en una gran actuació de l’igualadina.

El fondista Ivàn Zarco va assolir l’onzena posició estatal absoluta en la prova dels 5.000 m.llisos, amb un bon registre de 14’48”93, cursa dominada per Sergio Sánchez – Unión Guadalajara – amb 13’32”68, i en la que participàren destacats especialistes del fons estatal.

El velocista de categ. Promesa del C.A. Igualada Eduard Viles, era desqualificat per sortida nula en la 3.ª s/f. dels 100 m.llisos, quan era un dels aspirants a places de podi, prova dominada a la final pel recordman estatal Angel David Rodríguez –F.C.Barcelona – guanyador amb 10”26, per davant de Bruno Hortelano – Playas Castellón – Argent amb 10”43, i d’Adrià Burriel – C.A. Mollet – Bronze amb 10”45, mateix registre que Eusebio Cáceres – C.E. Colivenc – 4.t. classificat.

En el decurs dels Campionats, es van assolir diverses millors marques estatals de l’any, sobresortint els Rècords estatals absolut fem. en 10.000 m. marxa de Julia Takacs, amb 42’32”74, i Junior en masculins per Alvaro Martín, amb 39’52”20, entre altres destacats registres.