Nou atletes del CAI Petromiralles, van participar al Campionat d’Espanya Absolut – Cora Salas, 6ª en Llargada

9 atletes del CAI Petromiralles, la representació més nombrosa de l’historial del CAI, van participar dissabte i diumenge en el 97è Campionat d’Espanya Absolut, disputat a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona, millorat per a l’ocasió. Les proves comptaren amb la participació de les primeres figures estatals, en esser selectives per confirmar l’equip estatal que participarà al Campionat del mon del 4 al 13 d’Agost, a Londres. Uns 700 atletes estatals competiren a Barcelona, amb la transmissió del canal de RTVE Teledeporte.

L’actuació dels atletes del CAI no va ser la que es podia esperar, tenint en compte les marques acreditades pels mateixos. Problemes de lesions, inclemències meteorològiques en alguns moments de la competició, i els nervis lògics entre els més joves, van fer que l’actuació general no reflectís la seva verdadera vàlua esportiva.

Va sobresortir l’actuació de la saltadora de categ. Promesa Cora Salas, amb una molt destacada 6ª posició – plaça de finalista – en el Salt de Llargada, amb un millor intent de 6,00 m., i única atleta catalana en la prova. Va imposar-se Olatz Arrieta -F.C. Barcelona-.

El també Promesa Jordi Yoshinori Matsuoka, assolia la 10ª posició en el Salt de Llargada, amb un millor intent de 7,00 m., i també únic català en la prova dominada per l’atleta del F.C. Barcelona Jean Marie Okutu.

El mig fondista de categ. Junior Abdessamad Oukhelfen, era 6è a la 2ª s/f. dels 1.500 m.ll., amb 3’48”47, mentre Albert Nogueras era 14è en la 3ª s/f. amb 3’57”67 no accedint a la final, dominada per Adel Mechaal – New Balance -.

El Promesa Jan Roca era 7è en la 3ª s/f. dels 400 m. tanques amb 54”08, que no li donaven el passi a la final, dominada per Sergio Fernández – New Balance -. La Promesa Maria Abadal, era 8ª en la 1ª s/f. dels 100 m. tanques, amb 14”98, que no li donaren l’accés a la final, dominada per Maria Mujika – Atl. San Sebastián -.

El Junior Guillem Carner era 8è. a la 2ª s/f. dels 800 m.ll. amb 1’55”86, no accedint a la final, dominada per Saúl Ordóñez – New Balance -.

La velocista de categ. Junior Anna Asensi, era 6ª amb 25”43 en la sèrie classificatòria corresponent dels 200 m.ll., que no li donaven l’accés a semi finals. La final va ser dominada per Estela García – Valencia Esports -.

El Promesa Marc Sànchez no superava el llistó inicial en el Salt d’Alçada, condicionat per la lesió soferta a l’Europeu Sub-23. La prova va ser dominada exaequo per 3 atletes: Carlos Rojas – Unicaja – , Miguel Angel Sancho – Playas de Castellón – i Simón Siverio -Tenerife-.

En el decurs dels Campionats es van assolir grans registres en les diferents proves, sobresortint el rècord estatal absolut d’Úrsula Ruiz – Valencia Esports – en el Pes fem., amb 18,28 m. Una forta tempesta, amb diversos llamps, va paralitzar la competició prop d’una hora diumenge a la tarda, condicionant les actuacions i marques dels participants.

Dissabte, es va retre homenatge als medallistes en atletisme a Barcelona-92, Fermín Cacho, Antonio Peñalver, Daniel Plaza i Javier García Chico, en el 25è aniversari de la cita olímpica barcelonina.