PAULA BLASCO MATEU – 2000 – C.A. IGUALADA/IES ALEXANDRE DE RIQUER

Diumenge passat, 21 d’Octubre, Paula Blasco i Mateu assolía la seva segona victòria absoluta en la Cursa Popular d’Igualada, que enguany arribava a la seva 34.ª edició. La joveníssima atleta calafina del C.A. Igualada Petromiralles, i alumne de l’IES Alexandre de Riquer de Calaf, després del seu 2.n. lloc absolut del 2010, enguany reeditava el 1.er. lloc del 2011, impossant-se amb un gran registre de 19’19”, el que li donava la 18.ª posició general, seguida de la Sènior Anna Bové – F.C. Barcelona – 2.ª absoluta i 23.ª general amb 19’48”, i era 3.ª i 67.ª general l’Aleví Jana Roca -Jesús María/CAI – amb 22’10” entre els 1.282 atletes classificats en la prova gran. La cursa va tenir enguany, malgrat la pluja, una important participació de 2.512 corredors classificats entre ambdues proves.

Parlem amb la Paula Blasco a l’Estadi Atlètic Municipal, un cop finalitzat un dels seus entrenaments habituals d’entre setmana, amb el seu entrenador Sergi Badet:

P – Que se sent als teus 12 anys, a l’assolir aquest 2.n. triomf absolut en una prova multitudinària com la Cursa Popular igualadina

R – Doncs la veritat es que estic molt orgullosa d’haver-ho aconseguit, en una cursa en que participa tanta gent, i estic molt contenta d’haver reeditat el meu triomf de l’any passat.

Paula Blasco ha assolit ja importants éxits en la seva de moment curta trajectòria atlètica, com el triomf en categ. Aleví en la 87.ª Jean Bouin del passat 2010, i proclamant-se Campiona de Catalunya de 1.000 m. Obstacles Infantil fem. aquest 2012. Ens comenta que pot compaginar perfectament els entrenaments amb els seus estudis de 1.er. d’ESO, que cursa a l’IES Alexandre de Riquer de Calaf.

P – En quines proves et sents més a gust?

R – M’agrada molt participar en curses populars i proves en ruta, en que no cal donar voltes, tot i que també em trobo a gust en les proves de pista, i en el Cros.

P – Quins seràn els teus objectius d’aquesta propera temporada 2012-13?

R – Bé, començaré participant en la Temporada catalana de Cros, i amb la participació als Campionats de Catalunya de Cros, i mes endavant en els de Pista, en proves encara pendents de decidir amb el meu entrenador, en aquests moments. Pot ser que segueixi participant en proves com els 1.000 m. Obstacles, i altres distàncies pendents de confirmar.

Ens acomiadem de la Paula, felicitant-la i desitjant-li sort i que segueixin els éxits de cara a la Temporada que es a punt d’iniciar, en que serà atleta Infantil de 2.n. any.