Rafael Hompanera i Paula Blasco -CAI Petromiralles- s’imposen en la Sant Silvestre Vilanovina

RESULTATS CURSA 2500m

RESULTATS CURSA 5km

Un total de 735 participants van omplir els carrers de Vilanova del Camí el passat dia 31, tot acomiadant l’any amb la disputa de la tradicional prova atlètica Rafael  Hompanera, vilanoví  del Club Atlètic Igualada Petromiralles, i Paula Blasco, també del CAI, foren els atletes  masculí i femení  guanyadors absoluts de la prova. El Rafa aturava el crono en 15’26", sobre una distancia de 5Km, seguit pel triatleta del CAI Petromiralles Albert Moreno amb un temps de 15’33" i pel Guillem Carner – CAI Petromiralles -, amb 15’58". En fèmines, l’atleta cadet Paula Blasco s’imposava en el recorregut gran amb 17’39", seguida per l’Anna Noguera amb 18’04" i per la també cadet Elia Ibarra amb 18’37", totes tres atletes del C.A. Igualada Petromiralles.

En la cursa infantil, en termes absoluts el campió de la prova fou l’atleta infantil del CAI, David Muñoz amb  8’ 55" sobre els  2500 mts de distància, seguit de l’aleví Júlia Solé – CAI Petromi- ralles  – 1ª femenina i 2ª general,,  que aturà el crono en 9’04",  seguida de l’atleta  benjamí de l’Antoni Gaudí  Joel Hernández, 3.er. general i 2.n. masc.  amb un crono de 9’07", entrant 4.ª general i 2.ª fem.  Judit Ibarra – CAI – amb 9’08", i Berta López – CAI – 3.ª fem.  amb 9’22".

Aquest any 2014 la prova arribava a la seva 16a edició i ho feia amb novetats organitzatives, com la incorporació de xip en els dorsals de la cursa dels 5km, fet que facilità la classificació final i oferia una plataforma de  consulta immediata de temps i resultats.  Un petit pas més en la millora organitzativa, que any rere any es proposen des de l’Ajuntament vilanoví envers aquesta prova popular de cap d’any, patrocinada en aquesta edició per BBVA i amb el suport de Diputació de Barcelona.

Un any més s’entreveia l’acceptació de la convocatòria. La preinscripció ja donava pistes de la festa que es podria viure a la plaça del mercat Vilanovina. I així fou. Dimecres a la tarda 735 corredors varen participar de la prova i un miler i mig de persones s’aplegaren a la cita per fer-ne seguiment. Esportistes de tota la comarca i d’arreu del territori varen voler gaudir un any més d’aquesta tradició nadalenca.

Un cop finalitzades les dues curses, cap a ¼ de 8 del vespre s’efectuà l’entrega de premis per part de les autoritats municipals. L’alcaldessa Vanesa González, el regidor d’esports, Antoni Maturana i la regidora d’educació Marta Trullols, com també els representants dels sponsors i  de les entitats patrocinadores: BBVA, Decoracions Godoy, Metal•listeria J. Prieto, Fusteria Abad, Blautec i  Bodegas Gallardo.  Els premis absoluts consistien en paneres i lots nadalencs, mentre que els premis per categories consistien en la tradicional coca de cap d’any.

Des de l’organització valoren positivament l’èxit de la prova que expliquen una mica per allò de la ‘febre’ del running, però també pel treball coordinat de molts anys i la bona entesa amb col•laboradors, sponsors i entitats com el CAI, que se la fan seva i aporten a la prova suport tècnic i participants. Del del Servei Municipal d’esports estan convençuts que només amb la suma d’esforços en bé de l’interès comú s’aconsegueix créixer en cada edició.

Vilanova està satisfeta de ser per un dia, la seu comarcal de l’atletisme i de viure-ho d’una manera festiva i participativa com s’està vivint en cada edició.