ROGER ROCA -BIKILA – i PAULA BLASCO -CAI/ALTA SEGARRA -, GUANYADORS DE LA 34.ª CURSA POPULAR D’IGUALADA

FOTOS DE LA CURSARESULTATS DEFINITIUS

Diumenge passat al matí, un total de 2.512 atletes participàren en la 34.ª edició de la Cursa Popular d’Igualada, que com es habitual, va comptar amb l’organització del Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament igualadí, en col.laboració amb el Consell Esportiu d’Anoia, i també amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, i del C.A.Igualada Petromiralles, essent l’acte inaugural dels 61.ens. Jocs Escolars de l’Anoia. Aquests corredors, ompliren de color els carrers igualadins en una matinal protagonitzada per la pluja, que va perjudicar als atletes tant abans de la sortida de la prova gran, com durant bona part de la mateixa.

També la pluja va ocasionar que no es superés el rècord de 2.939 participants globals de l’edició del 2011. Enguany 1.282 atletes es classificàren en la prova gran, sobre els 5.700 m. aproximats de recorregut, mentre que 1.230 atletes ho feren en la prova reservada als mes petits (no competitiva), de 2.000 m. aproximats de recorregut. Amb aquesta important participació, es va contribuir ademés a una causa solidària mitjançant el donatiu efectuat per l’empresa Associació de Socorristes AQUASOS que efectuava la donació de 0,50 Euros per cada participant en la prova, donació que es va efectuar a un projecte solidari recollint el xec el sr. David Salazar, de l’entitat Aprop. La Cursa formava part dels actes d’Octubre Solidari d’Igualada.

L’atleta igualadí Roger Roca – Bikila – aconseguía el seu 8.é. triomf absolut en la Cursa igualadina, impossant-se amb un “crono” de 16’35”, seguit de Marc Moreno –C.A. Igualada Petromiralles – 2.n. absolut amb 17’07”. Era 3.er. Joan Rosich – C.A. Sta. Coloma Q. – amb 17’18”, i 4.t. el Juvenil del C.A. Igualada Petromiralles Jaume Marín, amb 17’33”. El Veterà Bernat Planas – C.A. Igualada Petromiralles -, era 5.é. amb 17’43”. El 6.é. classificat, Carles Riba – CAI Petromiralles – amb 17’56”, va efectuar la seva 25.ª participació consecutiva en la cursa igualadina.

En femenines, la prova va esser guanyada per 2.n. any consecutiu per l’Infantil Paula Blasco, atleta del C.A. Igualada/Escola Alta Segarra, que entrava en una excel.lent 18.ª posició general amb 19’19”, entrant la Sènior Anna Bové – F.C. Barcelona – 2.ª fem. absoluta i 23.ª gral. amb 19’48”, i era 3.ª i 67.ª general l’Aleví Jana Roca – CAI/Jesús María -, amb 27’42”. Era 4.ª i 78.ª gral. l’Infantil Èlia Ibarra – Monalco – amb 27’52”, i 5.ª i 101.ª general la Benjamí Marcel.la Solé -C.A. Igualada Petromiralles – amb 28’12”.

Els premi reservat a l’escola amb més participació va ser pels Maristes Igualada amb 201 atletes, rebent els 200 €. en material esportiu, seguits de les Escolàpies amb 166 atletes, i un premi de 150 €. en material esportiu, i de l’Escola Monalco amb 120 atletes, i un premi de 100 €. en material esportiu, mentre que el premi a l’escola amb major percentatge de participació en rel.lació al nombre total d’alumnes matriculats va esser per a l’Escola Mowgli, amb un 51 %, i un premi de 200€. en material esportiu.

Efectuàren el repartiment de Premis i Trofeus de la Cursa a la Plaça de Cal Font, els srs. Marc Castells, Alcalde d’Igualada, acompanyat del sr. Oriol Marcé – Sots-Director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, de la sra. Rosa M.ª Plassa – Regidora d’Esports i Agermanaments de l’Ajuntament d’Igualada, del sr. Joan Requesens – Regidor de Joventut de l’Ajuntament igualadí, i dels srs. Pep Méndez y Johnny Acevedo, en representació d’Aquasos.