ROGER ROCA –RRR- i ONA RÀFOLS – RRR -GUANYADORS DE LA 33.ª CURSA DEL GALL DINDI A CAPELLADES

Un total de 252 atletes, 203 en la prova gran i 49 en la dels mes joves, rècord absolut de participació en la prova capelladina, participàren el dia de Nadal al matí, en la 33.ª edició de la Cursa del Gall Dindi – 23.ª edició del Memorial Jaume Solé Quintana, sobre el recorregut urbà capelladí que enguany repetía, ademés de la prova tradicional sobre els 4.600 m. habituals, el recorregut de 1.000 m. pels atletes més joves de les categ. Pre-Benjamí, Benjamí i Aleví masc. i fem., ademés de la tradicional prova de natació de la Travessa a la Bassa, que en la seva 28.ª edició va tenir un nombrós grup de nedadors en una concorreguda matinal.

L’atleta igualadí Roger Roca – Roger Roca Running -, s’impossava clarament amb 13’22” per davant de l’atleta del mateix club Albert Moreno, 2.n. amb 13’40”, i era 3.r. Abderrazak Samaoui – C.A. Vilafranca -, amb 13’58”, per davant d’Ibrahim Chakir – C.A. Vilafranca -, 4.t. general amb 14’23”. Era 5.é. Xavier Roca -Roger Roca Running – amb 14’48”.

El primer classificat local va ser Alex Leal – Independent -, 10.é. amb 15’30”.

En femenines, la guanyadora era l’atleta del Roger Roca Running Ona Ràfols, que entrava en 61.ª posició de la general de la prova, amb un registre de 17’33”. Entrava 2.ª i 66.ª de la general l’Infantil Naima Ait Alibou – Esp. Penedés – amb 17’39”, i era 3.ª i 71.ª general Anna Serrallonga – Roger Roca Running -, amb 17’48”. Era 4.ª i 101.ª gral. Nati Rubio – Esp. Penedés – amb 19’21”, i 5.ª i 102.ª general Miriam Solà – Independent -, amb 19’24”. La primera classif. local femenina va ser Ester Escudé – Indis Folls -.

El Roger Roca Running va esser el guanyador per equips amb 140 punts, tot i que no hi havía distinció oficial pel guanyador en aquest apartat.

Pel que fa a la prova pels més joves, sobre 1.000 m. i amb un total de 49 classificats, els atletes capdavanters foren Hamid Darbaout Aleví masc. de l’Esp. Penedés, guanyador absolut amb 3’16”, seguit de l’Aleví del C.A. Igualada Abel Méndez – 2.n. general amb 3’39”, entrant en 3.r. lloc general Alex García -C.A. Igualada – amb 3’41” . La guanyadora femenina era l’Aleví del C.A. Igualada Júlia Solé, 4.ª general amb 3’42”.

Pel que fa a la 28.ª Travessa a la Bassa, es van imposar Vicenç Gascón amb 1’14”, i Dolors Palau, guanyadora femenina absoluta amb 1’23”. Els primers nedadors locals classificats van ser Xavi Tort, i en femenines Laia Guarro. En l’apartat de duatló, amb classificació conjunta entre la cursa atlètica i la Travessa a la Bassa, es va imposar Sergio Burón, mentre els primers locals eren Ivàn Olvera i Ester Escudé – Indis Folls-.

Un cop finalitzades les proves, es va efectuar a l’explanada propera a la Bassa capelladina, el repartiment dels magnífics premis als atletes i nedadors participants, efectuat per l’Alcalde de Capellades, sr. Marcel.lí Martorell, acompanyat del regidor d’Esports, sr. Francesc Sabaté, de la regidora de Cultura sra. Mireia Font, i del sr. Josep Solé, fill del gran impulsor de la cursa capelladina Jaume Solé Quintana.

Les proves eren organitzades per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament capelladí, amb la col.laboració del Club Atlètic Igualada Petromiralles, dels Voluntaris capelladins, de la Diputació de Barcelona, i de AEM de KP Associació d’Esports de Muntanya.