Vilanova del Camí celebra una nova edició de la Cursa Popular, amb novetats i participació elevada


Excel·lent matinal esportiva la que es va viure diumenge a Can Titó amb motiu de la celebració de la 24ª Cursa Popular del municipi. Prop de 500 atletes es varen mantenir fidels a una cita que manté el caràcter obert i gratuït que la va veure néixer l’any 95.

Marc Valdés del JAB Berga i Sònia Julia del CERRR foren els guanyadors absoluts dels 10Km, mentre que Raúl Lopez, del CAI Petromiralles i Helena Lacambra del C.A. Nou Barris s’enduien la prova urbana de 4’5 km de recorregut. La prova infantil va ser per al Benjamí Joan Martínez, de les Escolàpies, mentre que Èlia Ibáñez (3ª de la general) fou la 1ª atleta femenina dels 1000 mts.

Aquest any la prova presentava algunes novetats. La sortida simultània de les proves urbana i natural s’avançava a les 10:30h del matí. La participació fou bona, si bé lluny dels rècords de fa unes temporades, quan els calendaris de proves esportives eren menys extensos. 330 atletes van gaudir del recorregut.

A la prova de 4’5km. Raúl Lopez Expósito, del CAI Petromiralles s’imposava amb un temps de 14’ 45”, seguit de Carlos Cervera, de l’Oro di Nápoli amb 14’ 48” i de José Daniel Morales, del CAI Petromiralles, 3er amb 15’53”.

En fèmines fou vencedora absoluta Helena Lacambra, del C.A. Nou Barris, 23ª de la general amb un crono de 19’16”, seguida de Cloe López, amb  un registre de 20’ 04” i d’Andrea Gil amb 20’ 06, totes dues del CAI Petromiralles.

Val a dir que enguany les curses presentaven un nou sistema de cronometratge amb codis QR, gentilesa de Jocnet, molt pràctic i eficaç. Jocnet també va aportar a la prova un espai d’inflable infantil, molt ben rebut pels més menuts.

La prova de 10Km finalitzà uns minuts més tard, encapçalada per l’atleta Marc Valdés, del JAB Berga amb un crono de 34’46”, seguit de Javi Paniello, del Monistrol Running, amb 35’13” i de Joan Rosich Llorach del C.A. Sta Coloma de Queralt, amb un crono de 36’20”. En fèmines es repetí el podi de l’edició 2017. Sònia Júlia Sánchez fou primera amb 43’30”. Darrere seu Yveth Camus, del Mont-Aqua,  amb 43’ 35” i Marta Botsora, 3ª amb 44’31”

Però la festa agafà un to especial amb la prova infantil. A mesura que s’apropaven les 12h del migdia, una corrua de nens i nenes acompanyats de les seves famílies s’aplegaren a participar de la seva cursa. Es veié una prova plena de participants i de públic que li va donar molt de caliu.

Joan Martínez de Les Escolàpies va ser el vencedor de la prova, seguit d’Èric Torres Llamas i d’ Èlia Ibáñez Pérez (Joan Maragall).

Els participants van ser obsequiats amb la bossa del corredor, amb productes de refrigeri i una samarreta de regal. Podeu seguir les classificacions al web munic. www.vilanovadelcami.cat o bé a la pàg. web de Runedia, que us permetrà d’imprimir-vos un diploma de record de les curses de 4’5 i 10Km.

Cap a 2/4 d’una del migdia i amb el poliesportiu ple de gom a gom, es va procedir al sorteig de regals i a l’entrega de premis. Per fer-ho hi van participar el Regidor d’Espots Camilo Grados, els regidors Lluís Perea, Meritxell Humbert i Marcel·lí Nieto així com els senyors Cañamares i Vilarrubies, representans del CAI i de Super Mas, respectivament.

Esports Vilanova, organitzador de la prova vol agrair el suport de Diputació de Barcelona, Club Atlètic Igualada, Jocnet, Super Mas, Farmàcia Massana i Therana. I el patrocini d’SPORT, Aneto, Powerade i Hartmann, entre d’altres, així com l’esforç de tot l’equip de treballadors, monitors i voluntaris que la van fer possible.

 

– Servei d’Esports de Vilanova del Camí –